EU radi na zamjeni ruskog plina ukapljenim prirodnim plinom (LNG), a Grčka želi postati regionalno središte. Rumunjska i druge zemlje jugoistočne Europe također su zainteresirane za sudjelovanje u ovom procesu. Rumunjski državni operater prijenosnog sustava SNTGN Transgaz pristao je preuzeti 15% udjela u projektu mediteranske plinske tvrtke Argo, čiji je cilj prerada 4,6 milijardi kubnih metara ukapljenog prirodnog plina godišnje. Transgaz je nedavno preuzeo moldavski nacionalni plinski transportni sustav.

Mohit Bhargava, izvršni direktor NTPC Renewable Energy, vjeruje da miješanje zelenog vodika može potaknuti proizvodnju zelenog vodika u Indiji. On vjeruje da će se pojaviti više mogućnosti ako PNGRB odobri tehničke aspekte miješanja u postojećim cjevovodima. Tvrtka je potpisala memorandum o razumijevanju s lukom Kolkata i Tuticorinom za čvorišta zelenog vodika i amonijaka. NTPC-REL također radi na pilot projektu zelenog protoka vodika i pilot projektu zelenog metanola u Ladakhu za proizvodnju zelenog vodika i ugljičnog dioksida iz dimnjaka.

Ministarstvo nove i obnovljive energije (MNRE) izdalo je direktive koje zahtijevaju strogu usklađenost sa smjernicama Zahtjeva za domaći sadržaj (DCR) za projekte solarne fotonaponske energije prema shemama/shemama MNRE. Direktiva dolazi usred zabrinutosti zbog moguće zlouporabe politike, pogrešnog deklariranja i uvoza solarnih ćelija u DCR projektima. Kršenja mogu rezultirati kaznenim postupcima, stavljanjem na crnu listu, oduzimanjem bankovnih jamstava i disciplinskim mjerama protiv uključenih službenika. MINRE potiče domaću proizvodnju i poziva sve zainteresirane strane da se pridržavaju politike.

Octopus Energy Generation planira uložiti 20 milijardi dolara u pučinski vjetar do 2030. godine, s ciljem poboljšanja energetske sigurnosti i smanjenja ovisnosti o fosilnim gorivima. Investicija će proizvesti 12 gigavata obnovljive električne energije godišnje, dovoljno za napajanje 10 milijuna domova. Tvrtka cilja na projekte na globalnoj razini, s fokusom na Europu. Vjetar na moru već transformira energetski sustav Ujedinjenog Kraljevstva i Octopus Energy je uzbuđen zbog njegovog potencijala za globalne nulte emisije, energetsku sigurnost i smanjene račune za struju.

Koljenčasta osovina motora Adria 40 u fazi montaže ležajeva i protuutega, priprema za ugradnju u motor.

Adriadiesel d.d. nasljednik je bivše tvornice diesel motora Jugoturbina i nastavlja s tradicijom proizvodnje diesel motora, rezervnih dijelova i druge opreme. Nudimo usluge strojne obrade dijelova od legiranih i čeličnih materijala - standardno do težine 25t, iznimno do max. 70t, uslugu toplinske obrade žarenja pozicija velikih dimenzija možemo provesti u našoj velikoj žarnoj peći (6,5 m dužina / 3,5 m širina / 2,5 visina), možemo Vam ponuditi usluge toplinske obrade pozicija: kaljenje, poboljšavanje, cementacija, nitriranje, žarenje kao i usluge zavarivanje postupcima MAG, MIG, TIG, REL izvedenih od strane certificiranih zavarivača.

Kontakti, usluge.

Galerija slika u članku.

U ponedjeljak, 19.08.2019 iz NPP Smolensk u Rusiji, na remont je dopremljen je motor proizveden u tvornici Adriadiesel d.d., nekadašnjoj Jugoturbini, prije 42 godine. Motor je dopremio Antonov 124-100, radi se o drugom najvećem modelu aviona iz flote ukrajinskih Antonova, nakon divovskog Antonova 225 koji je prije nekoliko godina radi transporta Končarova generatora na Filipine posjetio Zagreb.Nakon 42 godine došlo je vrijeme za potpuni remont ovog 84 tone teškog motora. Tvrtka Adriadiesel d.d. je u rekordnom roku izvršila je potrebne provjere, izmjenu istrošenih dijelova te detaljano i dugotrajno ispitivanje, sve u cilju zadovoljenja strogih zahtjeva koji se stavljaju pred opremu koja se ugrađuje u nuklearnu centralu. Motor je nakon odrađenog remonta te stroge zahtjeve i ispunio te je istim avionom vraćen natrag gdje će u slučaju gašenja samoga reaktora ponovno biti korišten za pogon generatora koji opskrbljuje nuklearnu centralu energijom prijeko potrebnom za pokretanje npr. Pumpi koje hlade sami reaktor.Tvrtka Adriadiesel od svoga osnutka isporučila je ukupno 80ak takvih motora, većinom u istočnom bloku europe. Adriadiesel se bavi proizvodnjom vlastitog pomoćnog motora po vlastitoj licenci i nacrtu. Naziv tog motora je "Adria 40". Uz proizvodnju bavi se i prodajom rezervnih djelova i uslugama servisa na vlastitim motorima. Adria 40 zadovoljava sve potrebene standarde i do sada se je pokazao kao proizvod na koji se možete osloniti uvijek.

Video link, video link.

O Adriadieselu, kontakt.

Na današnji dan davne 1988. godine tvrtka Jugoturbina je isporučila jedan od svojih motora pod oznakom 12 ZV 40/48 za potrebe kupca "Atomenergoexport Moskva". Tvrtka i danas postoji pod nazivom Adriadiesl i dalje se uspješno bavi proizvodnjom pomoćnih motora.

Galerija slika u članku.

Stranica 1 od 9