Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home2/adriads/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 460

Finska podružnica Arctia Meritaito dobila je ugovor od Norveške kartografske agencije za provođenje hidrografskih istraživanja morskog dna u Sørvest F, potencijalnom pučinskom području vjetra u Sjevernom moru. Istraživanje će se provesti korištenjem višezračnih ehosonda i profila morskog dna jer norveška vlada ima za cilj povećati pristup obnovljivoj energiji.

OMV Petrom imenovao je ABL za pružanje usluga Marine Warranty Survey (MWS) za projekt plinskog polja Neptun Deep u rumunjskom Crnom moru.
• Operacije ABL-a u Londonu pregledat će, istražiti i odobriti sve operacije povezane s transportom i ugradnjom kritične imovine projekta.
• Opseg radova uključuje T&I plitkovodnih platformi, podmorske instalacije i 160 km podmorskih cjevovoda.
• Projekt Neptun Deep je najveći rumunjski projekt prirodnog plina u Crnom moru i očekuje se da će biti pokrenut 2027. godine.
• ABL-ovo upravljanje projektom bit će centralizirano u Londonu, s lokalnom poslovnom jedinicom za Crno more odgovornom za operacije i upravljanje lokacijom.
• ABL-ov globalni tim podržavat će globalni opskrbni lanac projekta, uključujući indonezijsko poslovanje.
• OMV Petrom i Romgaz u lipnju 2023. odobrili su razvojne planove za komercijalna plinska polja Domino i Pelican South u bloku Neptun Deep.

Talijanski proizvođač kabela i pružatelj usluga instalacije Prysmian imenovao je Massima Battainija za svog novog izvršnog direktora i generalnog direktora. Imenovanje označava implementaciju nove organizacijske strukture koja se sastoji od četiri poslovne jedinice i devet zemljopisnih područja. Nova struktura osmišljena je za podršku Prysmianovim strateškim inicijativama i stvaranju vrijednosti, pokrivajući ključne tržišne trendove povezane s energetskom tranzicijom i digitalnom transformacijom. Battaini je zahvalio dioničarima na povjerenju i obećao da će podržati ambicije i izazove tvrtke kao tržišnog lidera.

Francuski proizvođač podmorskih energetskih kabela Nexans i energetska tvrtka Equinor potpisali su četverogodišnji ugovor o hitnim slučajevima i pripravnosti koji pokriva oko 3000 kilometara kabela. Ugovor uključuje usluge popravka po principu "ključ u ruke" za različite kabelske sustave, pri čemu Equinor upravlja ugovorom u ime članova skupine za popravak cjevovoda i intervencije pod morem. Nergisen će pružiti stručnost u izvođenju složenih popravaka i održavanju podmorskih kabelskih sustava.

Miros, stručnjak za globalne uvide u oceane, integrirao je sloj vremenske prognoze u rješenje Miros Cloud Home svog pomorskog odjela. Nova verzija rješenja koristi uvjete vremenske prognoze tvrtke Windy zajedno s trenutnim mjerenjima valova, struje i vremena kako bi pomorskim stručnjacima dala sveobuhvatan pregled trenutnih i budućih vremenskih uvjeta. Platforma nudi 17 interaktivnih slojeva karte koji korisnicima omogućuju vizualizaciju čimbenika poput vjetra, valova i oceanskih struja te pristup kratkoročnim ili dugoročnim prognozama budućih uvjeta do 10 dana. Ova integracija pomorskim stručnjacima omogućuje donošenje informiranih odluka, optimizaciju pomorskih aktivnosti, poboljšanje sigurnosti i povećanje učinkovitosti projekta.

FarSounder je dobio svoj osmi patent u SAD-u, patent br. 11,609,316, za svoj jedinstveni sonarni sustav i 3D obradu. Sustav uključuje sonar usmjeren prema budućnosti koji se integrira s drugim sonarnim uređajima kako bi nautičarima pružio pouzdan navigacijski alat. Elektronika obrađuje podatke iz sonara za dolje i bočno skeniranje kako bi stvorila široki zaslon na brodu.

Softverska tvrtka za pomorsku robotiku Greensea IQ sklopila je partnerstvo s BUVI Scandinavia kako bi proširila svoj međunarodni prodajni tim. Ovo je uslijedilo nakon nedavnog potpisivanja ugovora sa španjolskim prodajnim predstavnikom Uniformidad Y Suminstros De Proteccion (USP). Novi poslovni odnos predstavljat će Greensea IQ i njegovo autonomno podvodno vozilo Bayonet (AUGV). Osnovan 2011., BUVI Scandinavia pruža savjetovanje, obuku i podršku za podmorska rješenja i tehnologije. USP ima 40 godina iskustva specijaliziranog za pružanje vrhunskih rješenja za policijske i vojne potrebe.

Venterra Group proširuje svoju ponudu morskog bentosa s tvrdim dnom i tvrdim strukturama uz podršku konzultantske tvrtke za pomorsku znanost INSPIRE, tvrtke za snimanje okoliša i morskog dna Marine Imaging Technologies. Proširena usluga ima za cilj praćenje morskog rasta na uvedenim tvrdim površinama i prirodnom tvrdom dnu kako bi se procijenili utjecaji razvoja projekata pučinske vjetroelektrane. Također će podržati prirodne dizajne za čišćenje i zaštitu kabela, projekte prilagodbe klimi i prikupljanje 3D videa visoke rezolucije za znanstveno obrazovanje i komunikaciju.

Malezijska offshore tvrtka Sapura Energy dobila je petogodišnji ugovor za pružanje podmorskih usluga Shellovim malezijskim jedinicama Sarawak Shell Bhd i Sabah Shell Petroleum Bhd. Ugovor, koji uključuje pomoćne brodove za ronjenje, sustave za ronjenje u zraku i zasićenju i vozila na daljinsko upravljanje, pokrivat će podvodne inspekcije, popravke, održavanje, rashodovanje i stavljanje izvan pogona.

Tvrtka za pomorske seizmičke podatke PGS osigurala je 4D ugovor u sjevernoj Europi za neovisnu energetsku tvrtku. Operativnu istragu Ramform Tethys će provesti krajem travnja u ukupnom trajanju od 30 dana. Ugovor je vrijedan 10 milijuna dolara ili više i traje 2 mjeseca. Predsjednik i izvršni direktor PGS-a Rune Olav Pedersen izrazio je zadovoljstvo dodjelom ugovora.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home2/adriads/public_html/components/com_k2/templates/default/user.php on line 260
Stranica 1 od 69