Ohmium International i Amp Energy India udružili su se u implementaciji projekta zelenog vodika od 400 MW. Ove su implementacije usmjerene na komercijalne i industrijske (C&I) projekte srednje veličine od 25 MW ili manje, s instalacijama planiranim tijekom sljedeće tri godine. Ohmium proizvodi standardizirane modularne elektrolizere s membranom za izmjenu protona (PEM) koji proizvode vodik visoke čistoće pod tlakom.

Vedanta je izdala Izraz interesa (EOI) za dodatnih 500 megavata (MW) obnovljive energije. Tvrtka je prethodno osigurala 580 megavata 24-satne (RTC) obnovljive energije kroz Serentica Renewables. Vedanta je izdvojila 5 milijardi dolara u sljedećih 10 godina kako bi ubrzala prijelaz na poslovanje s nultom mrežom.

GE Renewable Energy objavio je u srijedu da će isporučiti, instalirati i pustiti u pogon kopnene vjetroturbine za projekt vjetra Continuum Green Energy snage 218 MW u Tamil Naduu i Madhya Pradeshu. Narudžbe su izvršile Continuumove podružnice Continuum MP Windfarm Development i Dalawaipuram Renewables.

Siemens Gamesa ima za cilj riješiti velike probleme sa svojim vodećim modelom kopnenih vjetroturbina u sljedeća tri mjeseca. Najveći svjetski proizvođač offshore turbina izdao je niz upozorenja o profitu dok se bori sa složenim internim procedurama. Upozorava se da će 10-15 gubitaških projekata povezanih s problematičnom opremom i dalje biti prepreka u 2024.

Japan ima za cilj povećati svoju godišnju opskrbu vodikom, uključujući uvoz, na 3 milijuna tona do 2030., u odnosu na sadašnjih oko 2 milijuna tona. Vodik se smatra zelenim gorivom izbora za budućnost i ključnim za dekarbonizaciju industrija koje ovise o ugljenu, plinu i nafti. To je također ključno za cilj Japana da do 2050. postigne nultu neto emisiju.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron otvara prvu pučinsku vjetroelektranu u zemlji. Vjetroelektrana će moći proizvesti najmanje 500 megavata električne energije, što je ekvivalentno "5% onoga što nam trenutno nedostaje u najhladnijim danima". Francuska također planira povećati svoje solarne elektrane za 10 i izgraditi šest novih nuklearnih reaktora do 2035. godine.

Adriadiesel d.d. između svega ostaloga u proizvodnom programu nudi i izradu vinčeva za izvlačenje drva, komplet od bravarskih radova, strojne obrade i same montaže te testiranja završnoga proizvoda.

Prijelaz s ugljena na nuklearnu (C2N) mogao bi pomoći u povećanju nuklearnog kapaciteta SAD-a iznad 350 GWe, pokazalo je izvješće. Trenutna američka nuklearna flota ima ukupni kapacitet od 95 GWe. 80% potencijalnih lokacija prikladno je za smještaj naprednih nuklearnih elektrana različitih veličina i tipova, ovisno o veličini lokacije koja se naknadno oprema. Vlasnici elektrana na ugljen i njihove zajednice imaju ekonomski potencijal u prijelazu na C2N, prema novom izvješću. Korištenje postojećeg zemljišta, mrežnih priključaka, uredskih zgrada, električne opreme i civilne infrastrukture također može uštedjeti milijune dolara na početnim troškovima. Izvješće je prošlo neovisnu recenziju stručnjaka za sistemsko inženjerstvo i regionalno ekonomsko modeliranje.

Dok zemlje traže alternativnu energiju, interes ljudi za nuklearnu energiju raste. Od katastrofe u Fukushimi u Japanu, zabrinutost za njegovu sigurnost raste. Ruska invazija na Ukrajinu izvršit će pritisak na opskrbu energijom, a Europa se nada da će okončati svoju ovisnost o ruskoj nafti i prirodnom plinu. Neki stručnjaci smatraju da nuklearnu energiju ne treba promatrati kao izbor, ali drugi smatraju da ona ipak mora biti dio svjetske energetske "košarice". Nuklearna energija više nije tabu tema. Roditeljska skupina za lobiranje rekla je da je ovo jedan od najboljih izbora na svijetu za izbjegavanje klimatskih promjena jer ne emitira izravno ugljični dioksid. Neke zemlje, uključujući Kinu, Indiju i Poljsku, izrazile su želju za razvojem nuklearne infrastrukture.

Terra-Gen je rekao da je završio drugu fazu financiranja svog solarnog skladišta Edwards Sanborn u okrugu Kern u Kaliforniji. Projektna faza uključuje solarni kapacitet od 410 MWac (358 MWac na interkonekcijskoj točki) i 1786 MWh baterijskog skladišta. Tvrtka je rekla da ide naprijed s budućim fazama za koje se očekuje da će uključivati više od 2000 megavata inkrementalne solarne i pohrane energije.

Stranica 1 od 38