Mala Švarča 155, 47 000 Karlovac, Republika Hrvatska
Dioničko društvo za proizvodnju dizelskih motora i opreme za energetska i tehnološka postrojenja.
ADRIADIESEL je tvornica za proizvodnju dizelskih motora i rezervnih dijelova, ostalih energetskih postrojenja te za pružanje usluga servisa, remonata, strojne i toplinske obrade.
Tvornica je opremljena strojnim parkom za proizvodnju dizelskih motora koje ima u proizvodnom programu – proizvodnja četverotaktnih dizelskih motora prema MAN Diesel SE licenciji i motora ADRIA 40 prema vlastitoj dokumentaciji.
Raspoloživi godišnji kapaciteti: 60.000 h teške/srednje te 50.000 h lake strojne obrade, 10.000 h termičke obrade, 45.000 bravarsko-cjev.-zavarivačkih radova te 20.000 h monterskih radova.
ADRIADIESEL d.d. je pravni sljednik bivše JUGOTURBINE - Tvornice diesel motora, te nastavlja tradiciju proizvodnje dizelskih motora, rezervnih dijelova i ostale energetske opreme.
Od 2001. god. Adriadiesel d.d. posjeduje certifikat za Sustav upravljanja kvalitetom prema međunarodnom standardu ISO 9001:2000. - kvalitetu kontinuirano mjerimo i unapređujemo!
Najbolja ocjena našeg rada je zadovoljan kupac, čije zadovoljsvo doznajemo anketiranjem i čestim telefonskim kontaktima. Kontaktirajte nas na način koji Vam najviše odgovara!
Udovoljavamo svim zahtjevima i zakonskim regulativama za zaštitu okoliša. Odgovorno se zbrinjava opasni i tehnološki otpad te se vodi računa o nezagađivanju zemlje, vode i zraka!
MAN Diesel SE diesel motori su pouzdani, izdržljivi, imaju niske troškove eksploatacije, lako se održavaju, jednostavni su za rukovanje, imaju nisku potrošnju goriva i ulja.
MAN Diesel SE diesel motori: dug period trajanja komponenti i između remonata, rad s jeftinijim gorivom, predstavljaju pouzdan izvor energije u skladu sa ekološkim zahtjevima!
ADRIADIESEL d.d. proizvodi rezervne dijelove za sve tipove dizelskih motora koje ima u proizvodnom programu po licenciji MAN Diesel SE te za modele motora koje je radio prema SULZER licenciji.
Od 1998. ne rade se novogradnje po licenciji SULZER, ali se nastavlja s proizvodnjom rezervnih dijelova za sve navedene tipove dizelskih motora, kao i s remontima i servisima.
Svi rezervni dijelovi se naručuju po Code knjizi prema Code broju rezervnog dijela. Za sve isporučene rezervne dijelove dajemo atest proizvođača, a za pojedine dijelove i atest.
Pružamo usluge održavanja i servisa dizelskih motora, kompresora, pumpi te energetske opreme. Generalne remonte, popravke, servise i testiranja vršimo na terenu i u tvornici.
Tvornica je kompletno opremljena strojnim parkom za proizvodnju dizelskih motora koje ima u proizvodnom programu: MAN Diesel SE četverotaktnih dizelskih motora.
Error
  • Unable to fine menu item 79in rokdownload link
  • Unable to fine menu item 79in rokdownload link
Smještaj

ADRIADIESEL d.d. posluje u Karlovcu, jednom od pet industrijski najjačih gradova u bivšoj Jugoslaviji, a koji je i danas ostao prepoznatljiv po

  • proizvodnji energetske opreme (dizelski motori, pumpe, turbine)
  • proizvodnji uređaja, strojeva i metalnih proizvoda (pištolji, jedeći pribor, alati)
  • proizvodnji pića i hrane.

Smješten je oko 3 km od središta grada u smjeru Rijeke, na lokaciji Industrijske zone "Jug" koju sačinjavaju sve tvornice nastale raspadom Jugoturbine.

 

Adriadiesel d.d. GPS koordinate: N 45° 27.622',  E 15° 31,745'

Karlovac GPS koordinate: N 45° 29' 35'',  E 15° 33' 20''

 


Grad Karlovac snimljen iz zraka

Industrijska zona "Jug" snimljena iz zraka

Industrijska zona "Jug" snimljena iz zraka


Udaljenost grada Karlovca od većih gradova


Dubrovnik (HR) 546 km
Osijek (HR) 336 km
Pula (HR) 236 km
Rijeka (HR) 129 km
Senj (HR) 105 km
Sisak (HR) 97 km
Split (HR) 320 km
Varaždin (HR) 154 km
Zadar (HR) 236 km
Zagreb (HR) 54 km,
Beč (Wien) (A) 455 km
Budimpešta (Budapest) (H) 428 km
Graz (A) 250 km
Ljubljana (SLO) 127 km
München (D) 640 km
Stuttgart (D) 850 km
Trieste (I) 290 km
Zürich (CH) 800 km

 

Put do Adriadiesel d.d.

Adriadiesel d.d web stranice. :: Smještaj Adriadiesel d.d. u Karlovcu

Karta i smjer kretanja kroz grad Karlovac od autoputa Zagreb - Rijeka i Zagreb - Split do Adriadiesel d.d.


 Obrasci_icon_doc -
 Obrasci_icon_pdf -

 

Republika Hrvatska

Republika Hrvatska je mlada demokratska zemlja, kulturno i povijesno europski određena.

U zemljopisnom smislu, Hrvatska je uvijek imala veliko strateško značenje: smještena na raskrižju putova između Alpa na zapadu i Balkanskog poluotoka na istoku, Panonske ravnice na sjeveru i Jadranskog mora na jugu.

Pokriva 56.961 kvadratni kilometar kopna, i još 31.067 kvadratnih kilometara teritorijalnih voda. Njena se obala proteže 51.835 kilometara u dužinu, a krase je 1.185 otoka, otočića i grebena.

Populacija Hrvatske iznosi 4.800.000 stanovnika, od čega oko 1.000.000 živi u širem području Zagreba. S obzirom da je glavni grad Hrvatske, Zagreb je također i administrativno, kulturno, akademsko i prometno središte zemlje.

Iako Hrvatska koristi svoja prirodna bogatstva u svrhu turizma, ipak je ona prvenstveno industrijski orijentirana zemlja. Pored turizma i proizvodnje ekološki čiste hrane, brodogradnja je jedna od državnih strateških odrednica.


 

Grad Karlovac

Grad na obalama četiri prekrasne rijeke osnovan je 1579. godine, a zamišljen je kao idealni renesansni grad-utvrda u obliku šesterokutne zvijezde.

Tokom 16. i 17. stoljeća, grad je bio pod izravnom upravom vojnih vlasti. No, kada je u 18. stoljeću sama utvrda počela gubiti svoju prvobitnu namjenu, grad se počeo širiti prema perifernim dijelovima utvrđenja.

Karlovac se smjestio 50-ak kilometara južno od Zagreba, na raskrižju važnih prometnica: na glavnom smjeru od unutrašnjosti zemlje prema Jadranskom moru i na najkraćoj vezi između Slovenije na zapadu i Bosne i Hercegovine na istoku. 

Od nekadašnje vojne utvrde Karlovac se razvio kao prometni grad, grad obrtništva i visokih kulturnih i edukacijskih standarda, ali iznad svega u industrijski grad poznat po svojoj pivovari, industriji kože i obuće, prehrambenoj i metalo-prerađivačkoj industriji.