Dizelski motori

ADRIADIESEL d.d. proizvodi četverotaktne srednjehodne dizelske motore prema MAN Diesel SE licenciji i motor ADRIA 40 po vlastitoj dokumentaciji.

Rezervni dijelovi

Adriadiesel d.d. proizvodi rezervne i zamjenske dijelove za motore proizvedene po licenciji ADRIA 40 od 1955. godine i rezervne dijelove za motor L23/30H rađen po licenciji MAN Diesel  SE.

Usluge i remont

Adriadiesel pruža usluge održavanja i servisa diesel motora, kompresora, pumpi te ostale energetske opreme.

Adriadiesel d.d. - ex. Jugoturbina

U skladu s čl. 550.g st. 2. ZTD-a, Plan podjele trgovačkog društva ADRIADIESEL d.d. osnivanjem novog trgovačkog društva ADRIADIESEL GREEN ENERGY dioničko društvo za izgradnju i remont održivih energetskih postrojenja je objavljen na internetskoj stranici društva s koje ga je moguće preuzeti bez naknade.

Plan podjele društva - PDF

 

Servis i popravci Adria 40 & MAN dizelskih motora diljem svijeta: 60 godina iskustva


Nudimo sljedeće proizvode:

 • Srednjehodne četverotaktne MAN Diesel & Turbo (500 kW - 3000 kW) motore (500 kW – 3000 kW)
 • Velike motore po vlastitoj dokumentaciji ADRIA 40 (6,3 MW) 
 • CPP (kontejnerske centrale / generatore na dizelski pogon) (500 kW)

i usluge :

 • rezervne dijelove za dizelske motore Adria 40 i MAN
 • uklanjanje kvarova, održavanje, servis i popravak Adria 40, MAN i drugih dizelskih motora i drugih elektroenergetskih postrojenja
 • remonte dizelskih motora
 • usluge strojne i toplinske obrade
 • cijeli niz usluga popravaka brodova, na kopnu ili na plovnim dokovima, u suradnji sa Servisnim centrom Trogir brodogradilišta Brodotrogir.

Nekoliko riječi o nama:

Tvrtka „Tvornica diesel motora“ osnovana je 1949. godine kao dio velikog industrijskog kompleksa „Jugoturbina“.
Pod nazivom „Adriadiesel“ poslujemo od 1991. godine.

Tvornica Adriadiesel d.d. proizvodi motore pod licencijom ADRIA 40 te pod licencom „MAN Diesel & Turbo“ (Njemačka) od 1998. do 2018. godine.
Od osnutka tvrtke, tijekom 60 godina postojanja, proizvedeno je i isporučeno u više od 50 zemalja širom svijeta više od 1580 motora ukupne snage preko 2.000 MW.

Adriadiesel brošure, profil kompanije - materijale možete pogledati na linku.   Specifikacije raznih motora možete pogledati na linku.

Željeli bismo biti Vaš prvi izbor za pružanje navedenih usluga i proizvoda zbog naše kvalitete, iskustva i konkurentnosti cijena.

Molimo, pošaljite nam upit ili zahtjev za ponudu, a mi ćemo Vam poslati naše najbolje cijene.

Slobodno nas kontaktirajte za sve dodatne informacije.


S poštovanjem,


dr. sc. Nenad Končar,
ADRIADIESEL d.d.
predsjednik uprave
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.                                                                                                                                                                                                                            
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Inovacije

Video sadržaj: gradnja ADRIA-40 motora od strane tvrtke Adriadiesel d.d.

Pročitano 384891 puta Posljednja izmjena: Ponedjeljak, 03 Lipanj 2024 19:16

Video sadržaj

Video sadržaj: gradnja ADRIA-40 motora od strane tvrtke Adriadiesel d.d.
Više u ovoj kategoriji: Foto galerija »
 • Set klipnih prstenova za SULZER ASL25/30

  Set klipnih prstenova za Sulzer ASL25/30 motore osigurava efikasno brtvljenje i smanjenje trenja unutar cilindara. Ovi prstenovi su izrađeni od visokokvalitetnih materijala koji osiguravaju dugotrajnost i otpornost na habanje. Redovito održavanje i zamjena klipnih prstenova ključni su za održavanje optimalnih performansi motora i smanjenje emisija. Kvalitetni klipni prstenovi pomažu u očuvanju efikasnosti motora i produžavanju njegovog vijeka trajanja.

  Napisano: Ponedjeljak, 24 Lipanj 2024 09:36 u Blog HR
 • Poklopac za okvir motora za Sulzer ZV40/48

  Sulzer ZV40/48 je robustan i učinkovit brodski dizelski motor poznat po svojoj pouzdanosti i performansama u pomorskim primjenama. Jedna od njegovih ključnih komponenti je poklopac za okvir motora, označen brojem koda K 16110. Ovaj poklopac igra ključnu ulogu u zaštiti unutarnjih dijelova motora od vanjskih zagađivača i osigurava strukturnu cjelovitost tijekom rada. Dizajniran je da izdrži teške uvjete morskog okoliša, pridonoseći dugovječnosti i učinkovitosti motora. Pravilno održavanje i redovita inspekcija poklopca K 16110 ključni su za optimalne performanse motora i sprječavanje mogućih zastoja.

  Napisano: Ponedjeljak, 24 Lipanj 2024 09:33 u Blog HR
 • Set sigurnosnog ventila za Sulzer ZA40/48

  Sulzer ZA40/48 je robustan, visokoučinkovit brodski dizelski motor poznat po svojoj učinkovitosti i pouzdanosti u pomorskim i energetskim primjenama. Kritična komponenta njegovog rada je set sigurnosnog ventila, označen kodnim brojem KS 27700. Ovaj sigurnosni ventil je pažljivo dizajniran kako bi spriječio situacije prekomjernog tlaka unutar motora, čime se osigurava siguran i optimalan rad. Automatskim ispuštanjem tlaka kada premaši unaprijed određeni prag, sigurnosni ventil KS 27700 štiti motor od mogućih oštećenja i povećava ukupnu sigurnost broda ili elektrane u kojoj je instaliran. Redovito održavanje i pregled ovog sigurnosnog ventila ključni su za održavanje radnog integriteta i dugovječnosti motora.

  Napisano: Ponedjeljak, 24 Lipanj 2024 09:26 u Blog HR
 • Ventili i prstenovi Sulzer 12ZV40/48

  Motor Sulzer 12ZV40/48, široko korišten u pomorskim i elektroenergetskim primjenama, oslanja se na ključne komponente za učinkovito funkcioniranje. Među njima, vodilica ventila K 27112, opremljena O-prstenom K 27113, osigurava pravilno poravnanje i brtvljenje ventila, sprječavajući propuštanje plina i održavajući optimalne performanse motora. Osim toga, sjedište ventila K 27108, u kombinaciji s istim O-prstenom K 27112, pruža izdržljivu i preciznu površinu za sjedenje ventila, pridonoseći ukupnoj učinkovitosti i dugovječnosti motora. Ove komponente su ključne za održavanje integriteta i funkcionalnosti motora Sulzer 12ZV40/48, naglašavajući važnost redovitog održavanja i kvalitetnih zamjenskih dijelova.

  Napisano: Petak, 21 Lipanj 2024 09:10 u Blog HR
 • Tlačna opruga za Sulzer Z40/48

  Motor Sulzer Z40/48, poznat po svom robusnom dizajnu i pouzdanosti, naširoko se koristi u morskim i stacionarnim primjenama. Kritična komponenta unutar ovog motora je tlačna opruga, posebno identificirana šifrom K 27705. Ova tlačna opruga igra ključnu ulogu u održavanju potrebne napetosti i sile unutar operativnih mehanizama motora, osiguravajući optimalne performanse i dugovječnost. Učinkovitim upijanjem i oslobađanjem energije, pomaže u upravljanju dinamičkim opterećenjima i smanjenju trošenja drugih komponenti, čime doprinosi ukupnoj učinkovitosti i trajnosti motora Sulzer Z40/48. Pravilno održavanje i pravovremena zamjena tlačne opruge K 27705 neophodni su za održavanje performansi motora i sprječavanje potencijalnih kvarova.

  Napisano: Petak, 21 Lipanj 2024 09:07 u Blog HR
 • Poklopac cilindra za Sulzer Z40/48

  Sulzer Z40/48 je robustan i učinkovit srednje-brzi dizelski motor, koji se često koristi u pomorskim i energetskim aplikacijama. Jedna od njegovih kritičnih komponenti je poklopac cilindra, specifično identificiran kodnim brojem K 27101. Ovaj poklopac cilindra igra ključnu ulogu u održavanju performansi i pouzdanosti motora zatvaranjem komore za sagorijevanje, čime se osigurava optimalna kompresija i učinkovito izgaranje goriva. Precizno dizajnirani poklopac K 27101 osmišljen je da izdrži visoke pritiske i temperature unutar motora, značajno pridonoseći dugovječnosti i operativnoj učinkovitosti motora. Redovite inspekcije i održavanje poklopca cilindra ključni su za sprečavanje trošenja i osiguranje da motor nastavi raditi na najbolji mogući način.

  Napisano: Petak, 21 Lipanj 2024 09:05 u Blog HR
 • Istraživanje snage i preciznosti dizelskog motora Sulzer 16 ASV 25D

  Sulzer 16 ASV 25D, serijski broj 1254, robustan je model dizelskog motora proizveden 1985. godine. S impresivnom snagom od 4290 KS i izlaznom snagom od 3200 kW, ovaj motor radi na 1000 okretaja u minuti. Ima promjer cilindra od 250 mm i hod klipa od 300 mm unutar svoje 16-cilindrične V-motorne konfiguracije. Poboljšan turbo punjačem BBC VTR 251-2N, specifikacija GB7NT, osigurava visoke performanse i učinkovitost. Klasificiran pod DNV, ovaj motor je proizveden pod licencom JUGOTURBINA TVORNICA DIESEL MOTORA u Jugoslaviji, što ga čini svjedočanstvom preciznog inženjeringa i trajne konstrukcije iz tog razdoblja.

  Napisano: Četvrtak, 20 Lipanj 2024 09:28 u Blog HR
 • Letva za pumpu za ubrizgavanje goriva Sulzer ZA40S

  Motor Sulzer ZA40S, poznat po svojoj robusnoj izvedbi i pouzdanosti u pomorskim i energetskim aplikacijama, ima ključnu komponentu poznatu kao letva za pumpu za ubrizgavanje goriva, identificiranu brojem koda KS 55006. Ova letva je ključna za preciznu regulaciju isporuke goriva, osiguravajući optimalno sagorijevanje i učinkovitost. Pravilno održavanje i podešavanje letve pumpe za ubrizgavanje goriva su presudni, jer bilo kakva odstupanja mogu dovesti do suboptimalnog rada motora, povećane potrošnje goriva i potencijalnih mehaničkih kvarova. Korištenje originalnih dijelova poput letve KS 55006, u kombinaciji s profesionalnim održavanjem, osigurava da motor Sulzer ZA40S radi s maksimalnom učinkovitošću, pružajući stalnu snagu i dugovječnost.

  Napisano: Četvrtak, 20 Lipanj 2024 09:17 u Blog HR
 • Povećanje dugovječnosti dizelskih motora: Utjecaj profesionalnog održavanja i standardizacije

  Nedovoljno, neprofesionalno ili neiskusno održavanje značajno ubrzava starenje i propadanje dizelskih motora. Loše održavanje dovodi do bržeg trošenja, neotkrivenih kvarova i smanjene pouzdanosti zbog nepravilnih popravaka ili podešavanja. Korištenje jedne vrste motora za cijelu flotu može ublažiti ove probleme pojednostavljivanjem obuke, smanjenjem troškova održavanja, standardizacijom postupaka i omogućavanjem tehničarima da razviju duboko znanje u održavanju te specifične vrste motora. Ovaj pristup poboljšava operativnu učinkovitost, pouzdanost i isplativost, osiguravajući dugovječnost i performanse motora.

  Napisano: Četvrtak, 20 Lipanj 2024 09:13 u Blog HR
 • Sulzer 18ZAV40S: Donji ležaj ojnice

  Sulzer 18ZAV40S je jedan od vodećih brodskih motora, poznat po svojoj izdržljivosti i učinkovitosti u teškim uvjetima rada. Ključna komponenta koja pridonosi ovoj izvanrednoj izvedbi je donji ležaj ojnice, kodnog broja KS 33201. Ovaj ležaj je posebno dizajniran da izdrži visoke pritiske i vibracije unutar motora, osiguravajući stabilan i pouzdan rad ojnice. Izrađen od visokokvalitetnih materijala, KS 33201 pruža dugotrajnu zaštitu i minimizira trošenje, što je od vitalne važnosti za održavanje optimalne performanse motora. Redovito održavanje i pravovremena zamjena ovog ležaja ključni su za dugovječnost i pouzdanost Sulzer 18ZAV40S motora, omogućujući mu da nastavi isporučivati vrhunsku učinkovitost i smanjenje emisija, što doprinosi ekonomičnoj i ekološki prihvatljivoj plovidbi.

  Napisano: Srijeda, 19 Lipanj 2024 11:56 u Blog HR
 • Sulzer ASL25: Ventil za Regulaciju Pritiska Ulja

  Sulzer ASL25 motori poznati su po svojoj pouzdanosti i učinkovitosti, a ključni element koji osigurava njihovu optimalnu funkcionalnost je ventil za regulaciju pritiska ulja s kodnim brojem H 85700. Ovaj ventil igra vitalnu ulogu u održavanju stabilnog pritiska ulja unutar motora, što je od suštinskog značaja za dugovječnost i performanse motora. Proizveden od visokokvalitetnih materijala, H 85700 ventil osigurava otpornost na habanje i izdržljivost pod visokim radnim pritiscima. Redovita provjera i održavanje ovog ventila mogu spriječiti potencijalne kvarove i osigurati nesmetan rad motora, čineći ga nezamjenjivim dijelom Sulzer ASL25 motora.

  Napisano: Srijeda, 19 Lipanj 2024 11:53 u Blog HR
 • Sulzer ASL25: Pouzdani energetski sustav

  Motor Sulzer ASL25 ističe se kao robusno i učinkovito rješenje za morske i industrijske primjene. Poznat po svojoj trajnosti i superiornim performansama, ASL25 je projektiran za rad u najtežim uvjetima, osiguravajući pouzdanu isporuku energije. Jedna od ključnih komponenti koja osigurava njegovu optimalnu funkcionalnost je termometar H81214. Ovaj kritični instrument precizno prati temperaturu motora, štiteći od pregrijavanja i osiguravajući rad motora unutar sigurnih parametara. Redovite provjere i održavanje termometra H81214 su neophodni, jer igra ključnu ulogu u produljenju vijeka trajanja motora i održavanju vrhunskih performansi, što u konačnici doprinosi ekonomičnom i učinkovitom poslovanju.

  Napisano: Srijeda, 19 Lipanj 2024 11:48 u Blog HR
 • Koljenasta osovina za Sulzer ASL25/30

  Koljenasta osovina za Sulzer ASL25/30 motore je vitalna komponenta koja osigurava stabilan rad motora. Proizvedena je od vrhunskih materijala koji omogućuju dugotrajan rad i otpornost na habanje. Redovito održavanje koljenaste osovine i korištenje kvalitetnih rezervnih dijelova mogu produžiti vijek trajanja motora i osigurati njegove optimalne performanse. Pravilna briga o koljenastoj osovini ključna je za siguran i učinkovit rad brodskog motora.

  Napisano: Utorak, 18 Lipanj 2024 13:11 u Blog HR
 • SULZER AL25-30

  SULZER AL25-30 je pouzdan i učinkovit brodski motor koji se koristi u različitim aplikacijama. Njegova konstrukcija omogućuje visoku učinkovitost i dugotrajan rad. AL25-30 je poznat po svojoj robusnosti i sposobnosti da izdrži teške uvjete rada, čineći ga idealnim za upotrebu u trgovačkim brodovima. Održavanje ovog motora je relativno jednostavno, a njegova tehnologija osigurava smanjenje emisija i potrošnje goriva, što doprinosi ekonomičnom poslovanju.

  Napisano: Utorak, 18 Lipanj 2024 13:07 u Blog HR
 • Vodilica ventila za Sulzer Al20/24

  Vodilica ventila za Sulzer Al20/24 motore ključan je komponenta koja osigurava pravilno vođenje ventila unutar motora. Ova komponenta izrađena je od visokokvalitetnih materijala kako bi izdržala visoke temperature i pritiske unutar motora. Redovito održavanje i zamjena vodilica ventila mogu značajno poboljšati performanse motora i smanjiti rizik od kvarova. Kvalitetne vodilice ventila doprinose učinkovitijem radu motora i smanjenju emisije štetnih plinova.

  Napisano: Utorak, 18 Lipanj 2024 13:04 u Blog HR
 • Mlaznica motora Sulzer ZV40/48

  Motor Sulzer ZV40/48, temeljni u pomorskim i industrijskim primjenama, svoju učinkovitost uvelike duguje svom naprednom sustavu ubrizgavanja goriva. Ključna komponenta ovog sustava je mlaznica K 27240, koja uključuje iglu i rashladni prsten, osiguravajući preciznu isporuku goriva i optimalno izgaranje. Ovaj cjeloviti sklop kritičan je za rad motora, jer mlaznica i igla rade zajedno kako bi raspršili gorivo, dok rashladni prsten pomaže u upravljanju ekstremnim temperaturama unutar komore za izgaranje. Ovaj pažljivi dizajn ne samo da povećava učinkovitost goriva, već i smanjuje emisije i produžuje vijek trajanja motora, čineći ga vitalnim dijelom poznate pouzdanosti i učinkovitosti Sulzer ZV40/48.

  Napisano: Ponedjeljak, 17 Lipanj 2024 11:08 u Blog HR
 • Prirubnica motora Sulzer ZV40/48

  Motor Sulzer ZV40/48 poznat je po svojoj robusnosti i učinkovitosti u pomorskim i industrijskim primjenama. Ključna komponenta unutar ovog motora je prirubnica, označena kao K 28029, koja igra ključnu ulogu u sklapanju glavne klackalice, K 28005. Glavna klackalica integralni je dio rada ventila motora, osiguravajući preciznu kontrolu usisnih i ispušnih ventila za optimalne performanse. Prirubnica omogućuje sigurno povezivanje, održavajući poravnanje i stabilnost unutar sklopa klackalice. Ova precizna inženjerska rješenja osiguravaju učinkovitu prijenos kretanja, doprinoseći pouzdanosti i dugovječnosti motora. Redoviti pregledi i održavanje ovih komponenti ključni su za održavanje visokih performansi motora Sulzer ZV40/48.

  Napisano: Ponedjeljak, 17 Lipanj 2024 11:01 u Blog HR
 • Košuljica cilindra motora Sulzer ZV40/48

  Motor Sulzer ZV40/48 je široko poštovan pomorski i industrijski dizelski motor, poznat po svojoj izdržljivosti i učinkovitosti. Ključan za njegov rad je cilindar, označen kao K 21401, koji je od vitalne važnosti za održavanje integriteta i performansi motora. Košuljica cilindra osigurava glatku, otpornu na habanje površinu za kretanje klipa. Ova komponenta je ključna za smanjenje trenja, upravljanje toplinom i osiguranje optimalnog izgaranja. Redovito održavanje i pravovremena zamjena košuljice cilindra ključni su za produljenje vijeka trajanja motora i održavanje njegove učinkovitosti.

  Napisano: Ponedjeljak, 17 Lipanj 2024 10:50 u Blog HR
 • Koljenasta osovina za Sulzer Z40/48

  Sulzer motor Z40/48 je poznat po svojoj pouzdanosti i efikasnosti, ali poput svakog složenog mehaničkog sistema, zahtijeva redovno održavanje. Jedan od ključnih dijelova koji mogu zahtijevati popravak ili zamjenu je koljenasta osovina. Kod modela Z40/48, koljenasta osovina dolazi u dvije varijante: kompletna (K 31000) i pojedinačna (K 31001). Kompletna koljenasta osovina (Crankshaft, complete; Коленчатый вал, в сборе; Kurbelwelle, komplett) omogućava potpunu zamjenu što može biti efikasnije u slučaju ozbiljnijih oštećenja. Pojedinačna koljenasta osovina (Crankshaft; Коленчатый вал; Kurbelwelle) nudi opciju zamjene samo kritičnih dijelova, čime se smanjuju troškovi i vrijeme popravke. Bez obzira na odabranu opciju, pravilno održavanje koljenaste osovine je ključno za dugovječnost i optimalan rad Sulzer motora Z40/48.

  Napisano: Petak, 14 Lipanj 2024 11:02 u Blog HR
 • Rezervni dijelovi za glavne i pomoćne motore: SULZER Z 40/48

  Za Sulzer Z 40/48 motore nudimo širok asortiman visokokvalitetnih rezervnih dijelova koji osiguravaju dugotrajan i pouzdan rad. Naši dijelovi su izrađeni prema najvišim standardima kvalitete i kompatibilni su s vašim motorima, olakšavajući održavanje i popravke. Pravilno održavanje uz korištenje originalnih dijelova ključno je za smanjenje zastoja i povećanje efikasnosti rada vaših brodskih motora.

  Napisano: Petak, 14 Lipanj 2024 10:59 u Blog HR
 • Proizvodnja u tvornici Adriadiesel d.d.

  Adriadiesel d.d. proizvodi četverotaktne dizel motore, uključujući model ADRIA 40. Ovi motori imaju 12 cilindara raspoređenih u V obliku, sa snagom od 6600kW. Koriste se kao pogonski motori u brodovima ili kao generatori električne energije u nuklearnim elektranama. Proizvodnja uključuje obradu metala, bravarsko-zavarivačke poslove, montažu i toplinsku obradu, a tvornica je opremljena za sve faze proizvodnje.

  Napisano: Petak, 14 Lipanj 2024 10:52 u Blog HR
 • SULZER ASL25

  SULZER ASL25 je motor koji se ističe po svojoj visokoj efikasnosti i niskim operativnim troškovima. Koristi se prvenstveno u trgovačkim brodovima i industrijskim aplikacijama. ASL25 nudi odlične performanse zahvaljujući svojoj naprednoj tehnologiji izgaranja koja smanjuje emisiju štetnih plinova. Održavanje ovog motora je jednostavno, što doprinosi smanjenju zastoja i povećanju produktivnosti. Njegov dizajn omogućuje dugotrajan rad, što ga čini popularnim izborom među brodovlasnicima i operaterima.

  Napisano: Četvrtak, 13 Lipanj 2024 13:20 u Blog HR
 • Klip za Sulzer ASL25/30

  Klip za Sulzer ASL25/30 motore je ključan dio koji omogućuje efikasno izgaranje i proizvodnju snage. Izrađen od visokokvalitetnih materijala, ovaj klip osigurava dugotrajan rad i otpornost na visoke temperature. Pravilno održavanje i zamjena klipova mogu značajno poboljšati performanse motora i smanjiti emisiju štetnih plinova. Korištenje kvalitetnih klipova doprinosi povećanju efikasnosti i pouzdanosti motora.

  Napisano: Četvrtak, 13 Lipanj 2024 13:16 u Blog HR
 • SULZER ATL25

  SULZER ATL25 je pouzdan brodski motor koji se koristi u različitim vrstama brodova. Ovaj motor je poznat po svojoj izdržljivosti i ekonomičnosti u potrošnji goriva. ATL25 je dizajniran tako da omogući jednostavno održavanje i dugotrajan rad bez potrebe za čestim popravcima. Njegova tehnologija omogućuje visoku efikasnost i pouzdanost, što ga čini idealnim izborom za komercijalne i industrijske primjene. Inženjeri ga često biraju zbog njegove sposobnosti da radi u teškim uvjetima, osiguravajući maksimalnu operativnu učinkovitost.

  Napisano: Četvrtak, 13 Lipanj 2024 13:10 u Blog HR
 • Energetska podrška kroz Adriadiesel

  Tvrtka Adriadiesel iz Karlovca može igrati ključnu ulogu u procesu obnove i modernizacije energetske infrastrukture, posebno u kontekstu povećanih potreba za dodatnom generacijom energije. Sa svojim bogatim iskustvom u proizvodnji visokokvalitetnih diesel gensetova (motora i generatora), Adriadiesel može osigurati pouzdane i efikasne energetske sustave koji su ključni za stabilizaciju opskrbe energijom. Tvrtka nudi rješenja koja podržavaju balansiranje elektroenergetske mreže, što je posebno važno u uvjetima kada obnovljivi izvori energije nisu dostupni (nema sunca i nema vjetra). Proizvodi Adriadiesela mogu pružiti prijeko potrebnu podršku kroz prijenosne i trajne sustave za proizvodnju energije, doprinoseći tako sigurnosti i stabilnosti energetske mreže. U najkraćem roku od svega 2 mjeseca, moguće je staviti u funkciju elektroenergetsku dieselsku mobilnu centralu od 60+ MW-a snage. Deset takvih centrala daje 6+ GW-a snage i to sve za svega 2 mjeseca i mobilno. Gorivo, zbog inovativnog izgaranja pomoću plasme iz Teslinih visokofrekventnih transformatora, može biti diesel, heavy fuel-oil, plin, amonijak, vodik, itd. Više informacija o našim proizvodima i uslugama možete pronaći na našoj službenoj stranici www.adriadiesel.hr.

  Napisano: Srijeda, 12 Lipanj 2024 10:07 u Blog HR
 • Adriadiesel: Pionir sigurnosti u nuklearnim elektranama s naslijeđem Sulzera

  Adriadiesel, nekada poznat kao Jugoturbina, ima bogatu povijest suradnje s tvrtkom Sulzer iz Švicarske. Ova suradnja započela je 1955. godine kada je Jugoturbina počela proizvoditi dizelske motore prema Sulzerovoj licenci. Tvrtka je nastavila koristiti Sulzerovu tehnologiju do kraja 1990-ih, nakon čega je prešla na suradnju s MAN Dieselom 

  Jedan od ključnih projekata Adriadiesela bila je isporuka dizelskih motora za nuklearnu elektranu Černobil. Između 1979. i 1981. godine, Adriadiesel je isporučio 12 motora ADRIA-40 za Černobil kao dio ugovora sa Sovjetskim Savezom. Ovi motori, s izlaznom snagom od 6.3 MW, dizajnirani su za rad u teškim uvjetima i visokoj razini radijacije. Služili su kao pouzdani izvor napajanja za sustave hlađenja reaktora, što je bilo ključno za sigurnost nuklearne elektrane (Adriadiesel d.d. - Početna).

  Ovi motori su se pokazali izuzetno pouzdanima i učinkovitim, a sovjetske vlasti i stručnjaci su ih pohvalili za njihov rad i kvalitetu. Adriadiesel je trebao dobiti priznanje za doprinos u sprječavanju potencijalne nuklearne katastrofe u srcu Europe​.

  Adriadiesel i dalje ima značajnu ulogu u osiguravanju sigurnosnih sustava za nuklearne elektrane širom svijeta, pružajući robusne i pouzdane dizelske generatore koji zadovoljavaju stroge tehničke zahtjeve ove industrije​.

  Za više informacija, možete posjetiti stranice:

  Adriadiesel ADRIA-40 u nuklearnoj elektrani Černobil

  Sigurnost nuklearnih elektrana

  Napisano: Srijeda, 12 Lipanj 2024 09:55 u Blog HR
 • Povijest Sulzer Diesel Motora

  Sulzer je švicarska kompanija poznata po proizvodnji visokokvalitetnih dizelskih motora od kraja 19. stoljeća. Njihovi motori su našli primjenu u brodovima, industrijskim postrojenjima i elektranama diljem svijeta. Osim proizvodnje motora, Sulzer se specijalizirao i za rezervne dijelove, osiguravajući dugovječnost i pouzdanost svojih proizvoda.

  Napisano: Srijeda, 12 Lipanj 2024 09:52 u Blog HR
 • Navigacija dekarbonizacije: Uloga Adriadiesela u održivoj budućnosti

  U doba kada je dekarbonizacija ključna za održivu budućnost, industrija brodarstva suočava se s velikim izazovima i prilikama. U posljednjem DNV-ovom videokastu "Market Views", dr. Martin Stopford naglašava važnost prelaska na zelene tehnologije i alternativna goriva kao što su amonijak, metanol, vodik i sintetički plinovi. Unatoč skeptičnosti glede efikasnosti i dostupnosti tih goriva, dr. Stopford ističe potrebu za fleksibilnošću i suradnjom u industriji kako bi se postigli ciljevi nulte emisije do 2050. godine. Posebno se osvrće na važnost digitalizacije i novih tehnologija za unapređenje logističkog lanca i smanjenje emisija (Riviera Maritime Media)​​ (Hamburg Hafen Website)​​ (SWZ Maritime).

  Adriadiesel, kao renomirani proizvođač pomoćnih brodskih motora, igra ključnu ulogu u ovom prijelazu pružajući inovativna rješenja za retrofitting postojećih flota kako bi se povećala njihova efikasnost i smanjile emisije. Suradnja s liderima u industriji i ulaganje u istraživanje i razvoj novih tehnologija pomažu Adriadieselu da ostane relevantan i konkurentan u disruptivnom razdoblju dekarbonizacije.

  Napisano: Utorak, 11 Lipanj 2024 12:50 u Blog HR
  Oznake: adriadiesel
 • Sulzer 16ZV40/48 valjkasti potisni disk

  Motor Sulzer 16ZV40/48, poznat po svojoj robusnoj izvedbi u morskim i industrijskim primjenama, ima ključnu komponentu poznatu kao valjkasti potisni disk (broj dijela K 44108). Ovaj disk igra ključnu ulogu u upravljanju aksijalnim opterećenjima i osigurava glatko, učinkovito djelovanje motora. Bez obzira na to odlučite li se za popravak ili kupnju novog valjkastog potisnog diska, održavanje integriteta i performansi motora Sulzer 16ZV40/48 je od najveće važnosti. Popravci mogu produžiti vijek trajanja postojećeg dijela, osiguravajući isplativost i održivost, dok novi disk jamči optimalnu funkcionalnost i pouzdanost, što je neophodno za zahtjevne uvjete u kojima ovi motori rade. Pravilno održavanje i pravovremena zamjena valjkastog potisnog diska ključni su za kontinuiranu izvrsnost i trajnost motora Sulzer 16ZV40/48.

  Više informacija pogledajte na www.adriadiesel.hr

  Napisano: Utorak, 11 Lipanj 2024 07:38 u Blog HR
 • Glava cilindra Sulzer ZV40/48

  Sulzer ZV40/48 je snažan i pouzdan motor poznat po svojoj robusnoj izvedbi u pomorskom i industrijskom sektoru. Kritična komponenta ovog motora je glava cilindra, identificirana brojem dijela K 27101. Bilo da trebate popravak ili potpuno novu zamjenu, održavanje integriteta glave cilindra je ključno za optimalan rad motora. Popravak glave cilindra uključuje pažljive procese za vraćanje njenog izvornog stanja, osiguravajući da zadovoljava stroge standarde performansi. S druge strane, odabir potpuno nove glave cilindra jamči dugovječnost i pouzdanost, uključujući najnovija dostignuća u inženjeringu i materijalima. Obje opcije su ključne za osiguranje da Sulzer ZV40/48 nastavi pružati izvanrednu snagu i učinkovitost.

  Više informacija pogledajte na www.adriadiesel.hr

  Napisano: Utorak, 11 Lipanj 2024 07:29 u Blog HR
 • Klipnjača Sulzer ASL 25/30

  Motor Sulzer ASL 25, poznat po svojoj robusnoj izvedbi u raznim industrijskim primjenama, uvelike se oslanja na pažljivo konstruirane komponente, poput klipnjače s poklopcem, set (H 33001). Ovaj kritični dio je dizajniran da izdrži visoke naprezanja i osigura besprijekoran prijenos snage od klipa do radilice, pridonoseći učinkovitosti i dugovječnosti motora. Preciznost u proizvodnji ove klipnjače osigurava optimalno poravnanje i minimalno trošenje, čime se održava pouzdanost motora i smanjuje potreba za održavanjem. Korištenjem visokokvalitetnih materijala i naprednih inženjerskih tehnika, klipnjača motora Sulzer ASL 25 odražava izdržljivost i performanse, čineći je neophodnom komponentom u ukupnoj funkcionalnosti motora.

  Više informacija pogledajte na www.adriadiesel.hr

  Napisano: Utorak, 11 Lipanj 2024 07:22 u Blog HR
 • Sulzer ZV40/48 opruge

  Motor Sulzer ZV40/48, poznat po svojoj robusnoj izvedbi i pouzdanosti, povremeno zahtijeva održavanje ili zamjenu ključnih komponenti poput opruga kako bi se osigurala optimalna funkcionalnost. Kod popravka ili zamjene tlačne opruge (K 86055) i kućišta opruge (K 86051) za sigurnosni ventil, važno je razmotriti obje opcije: popravak postojećih dijelova ili nabavku novih. Kućište opruge (Kućište opruge za sigurnosni ventil) i tlačna opruga (Opruga za sigurnosni ventil) ključni su za rad sigurnosnog ventila, osiguravajući sigurnost i pravilnu regulaciju tlaka. Odabir popravka može biti isplativ i prikladan za manja oštećenja, dok novi dijelovi jamče najveću pouzdanost i dugovječnost, što je ključno za održavanje performansi motora u zahtjevnim uvjetima.

  Više informacija pogledajte na www.adriadiesel.hr

  Napisano: Ponedjeljak, 10 Lipanj 2024 09:00 u Blog HR
 • Sulzer ZV40/48 ventili

  Motor Sulzer ZV40/48, poznat po svojoj robusnoj izvedbi u morskim i stacionarnim primjenama, povremeno zahtijeva održavanje kako bi zadržao svoju učinkovitost i pouzdanost. Jedan od ključnih aspekata održavanja ovog motora je popravak ili zamjena njegovih ventila. Na primjer, sjedište ventila za sigurnosni ventil (K 86052) i kućište ventila za sigurnosni ventil (K 86053) su bitne komponente. Ovi dijelovi, dostupni na više jezika što ukazuje na njihovu međunarodnu primjenu, osiguravaju sigurnost i operativni integritet motora. Redovita inspekcija i pravovremena zamjena ili popravak ovih ventila ključni su za sprječavanje potencijalnih kvarova, čime se produljuje vijek trajanja motora i održava njegova izvedba na optimalnoj razini.

  Više informacija pogledajte na www.adriadiesel.hr

  Napisano: Ponedjeljak, 10 Lipanj 2024 08:54 u Blog HR
 • Klipni prsten za Sulzer ZV40/48

  Motor Sulzer ZV40/48 poznat je po svojoj robusnoj izvedbi i pouzdanosti u pomorskim i industrijskim primjenama. Kritična komponenta ovog motora je klipni prsten, posebno modeli K 43614 i K 43615. Ovi klipni prsteni, dizajnirani da odgovaraju sklopu K 43610, igraju vitalnu ulogu u održavanju učinkovitosti i trajnosti motora. Oni osiguravaju optimalno brtvljenje komore za izgaranje, smanjuju potrošnju ulja i minimiziraju trošenje cilindrične košuljice. Ovi klipni prsteni su bitni za održavanje visoke performanse i dugog vijeka trajanja motora Sulzer ZV40/48, što ih čini pouzdanim izborom za operatere diljem svijeta.


  Više informacija pogledajte na www.adriadiesel.hr

  Napisano: Ponedjeljak, 10 Lipanj 2024 08:47 u Blog HR
 • MAN ASL25/30 i Sulzer ASL25/30

  MAN ASL25/30

  MAN ASL25/30 je srednjobrzinski dizelski motor koji se često koristi u pomorskim primjenama. Dizajniran je za visoku pouzdanost i učinkovitost, te se obično nalazi na raznim plovilima. Na primjer, model motora 9 ASL 25/30 ima promjer osovine koljenastog vratila od 195 mm i širinu ležaja od 77 mm. Ova vrsta motora često zahtijeva specijalizirano održavanje i popravak, kao što je brušenje koljenastog vratila na licu mjesta, posebno kada dođe do oštećenja komponenata kao što su ležajevi osovine koljenastog vratila.

   

  Sulzer ASL25/30

  Motor Sulzer ASL25/30 je sličan po primjeni i dizajnu varijanti MAN, te se uglavnom koristi u pomorskim okruženjima. Ovi motori su poznati po svojoj izdržljivosti i učinkovitosti. Varijanta 6ASL 25/30 je kompletan model motora koji je često dostupan za prodaju na specijaliziranim industrijskim platformama. Ovaj motor je vrlo tražen zbog svoje robusnosti i pouzdanosti u teškim pomorskim uvjetima.

  Oba motora, MAN i Sulzer ASL25/30, su integralni dijelovi pomorskog pogona i pomoćne proizvodnje energije, što naglašava njihovu važnost u brodarskoj i pomorskoj industriji. Redovito održavanje i dostupnost rezervnih dijelova ključni su za kontinuirani rad ovih motora, s raznim dobavljačima i servisima dostupnim globalno za podršku tim potrebama.

  Više informacija pogledajte na www.adriadiesel.hr

  Napisano: Petak, 07 Lipanj 2024 11:58 u Blog HR
 • Osiguravanje pouzdanosti: Popravak i zamjena ventila za Sulzer Z40/48 motore

  Sulzer Z40/48 motor poznat je po svojoj robusnoj izvedbi i pouzdanosti, ali kao i svaki visokoučinkoviti motor, zahtijeva redovito održavanje i povremenu zamjenu dijelova kako bi se osigurala optimalna radna sposobnost. Jedan od ključnih aspekata ovog održavanja uključuje usisne i ispušne ventile, koji su ključni za regulaciju protoka plinova u i izvan cilindara motora. Za one koji održavaju Z40/48 motor, opcije uključuju popravak postojećih ventila ili ugradnju novih. Kompletan set usisnog i ispušnog ventila (K 27500) uključuje oba dijela, dok su pojedinačni dijelovi poput kompletnog usisnog ventila (K 27510) i kompletnog ispušnog ventila (K 27520) također dostupni. Ove komponente su ključne za održavanje učinkovitosti i dugovječnosti motora, osiguravajući pouzdane performanse u zahtjevnim uvjetima. Bilo da se odlučite za popravak ili zamjenu, osiguravanje kvalitete ovih ventila ključ je uspjeha motora.

  Više informacija pogledajte na www.adriadiesel.hr

  Napisano: Četvrtak, 06 Lipanj 2024 11:15 u Blog HR
 • Donji ležaj ojnice za dieselski motor Sulzer AL25

  Održavanje motora Sulzer AL25 uključuje ključne odluke, posebno u vezi s donjim ležajem ojnice. Odabir između popravka ili potpuno nove zamjene ovog dijela je bitan za optimalne performanse i dugovječnost motora. Donji ležaj ojnice, posebno dvodijelna verzija (K 33201; na ruskom: Нижняя головка шатуна, из двух частей; na njemačkom: Untere Schubstangenkopf, zweiteilig), igra vitalnu ulogu u održavanju integriteta i glatkog rada motora. Nove zamjene osiguravaju pridržavanje najviših standarda performansi i pouzdanosti, dok popravci mogu ponuditi isplativo rješenje, ali možda neće uvijek garantirati istu razinu učinkovitosti. Razumijevanje specifikacija i primjene donjeg ležaja ojnice pomaže u donošenju informiranih odluka o održavanju, osiguravajući da motor Sulzer AL25 radi učinkovito i pouzdano.

  Više informacija pogledajte na www.adriadiesel.hr

  Napisano: Srijeda, 05 Lipanj 2024 11:50 u Blog HR
 • Kućišta za Sulzer AL25 diesel motor

  Kada je riječ o održavanju motora Sulzer AL25, odluka između popravka ili nabavke novog kućišta ključna je za osiguravanje učinkovite operacije i dugovječnosti. Ovaj motor u velikoj mjeri ovisi o različitim kućištima, od kojih svako igra ključnu ulogu u održavanju strukturnog integriteta i funkcionalnosti motora. Na primjer, kućište za deflektor za zrak i ulazno kućište zraka (K 66200; na ruskom: Кожух отвода воздуха и входного корпуса воздуха, в сборе; na njemačkom: Verschalung, komplett für Luft-Umlenkung und Lufteintrittsgehäuse) i kućište uljne pumpe (K 71011; na ruskom: Корпус насоса, в сборе; na njemačkom: Ölpumpengehäuse, komplett) su vitalni dijelovi. Slično tome, kućište pumpe za rashladnu vodu (K 73002; na ruskom: Корпус насоса, в сборе; na njemačkom: Kühlwasserpumpengehäuse, komplett) i kućište ležaja (K 28000; na ruskom: Коробка клапанных рычагов, в сборе; na njemačkom: Lagerhaube, komplett) osiguravaju nesmetan rad motora. Odabir novih kućišta jamči pridržavanje najviših standarda performansi i pouzdanosti. Razumijevanje specifikacija i primjene svakog kućišta pomaže u donošenju informiranih odluka o održavanju, osiguravajući da motor Sulzer AL25 radi učinkovito i pouzdano.

  Više informacija pogledajte na www.adriadiesel.hr

  Napisano: Utorak, 04 Lipanj 2024 10:57 u Blog HR
 • Održavanje Sulzer AL25 motora

  Kada je riječ o održavanju motora Sulzer AL25, zamjena prstenova ključna je za osiguranje optimalne performanse i dugovječnosti. Motor se oslanja na razne prstenove, uključujući prstenove za brtvljenje osovine za nazubljene letve (KS 55041) i više brtvenih prstenova (KS 87177, KS 87178, KS 87179). Dodatno, O-prstenovi za cilindarske košuljice (K 21404, K 21405, K 21406) i drugi specifični dijelovi igraju ključne uloge u održavanju čvrstih spojeva i sprječavanju curenja. Nove zamjene osiguravaju najviše standarde performansi i pouzdanosti. Razumijevanje specifikacija i primjene svakog prstena, kao što je razuporno prstenje za prirubnicu K 27026 (K 27029) i razni drugi specijalizirani prstenovi, pomaže u donošenju informiranih odluka kako bi motor Sulzer AL25 radio glatko.

  Više informacija potražite na www.adriadiesel.hr

  Napisano: Ponedjeljak, 03 Lipanj 2024 09:32 u Blog HR
 • Greensea IQ surađuje s DpeR Consultingom u Izraelu

  Greensea IQ imenovao je DpeR Consulting kao svoju međunarodnu konzultantsku tvrtku u ime izraelskog autonomnog podvodnog vozila Bayonet (AUGV). Partnerstvo je dio strategije Greensea IQ za izgradnju globalne reprezentativne mreže. DpeR Consulting omogućit će prodaju, savjetovanje, obuku i podršku za AUGV montiran na bajunet, s ciljem revolucioniranja offshore operacija i pružanja kupcima neusporedivih mogućnosti.

  Napisano: Srijeda, 29 Svibanj 2024 13:50 u Blog HR