Dizelski motori

ADRIADIESEL d.d. proizvodi četverotaktne srednjehodne dizelske motore prema MAN Diesel SE licenciji i motor ADRIA 40 po vlastitoj dokumentaciji.

Rezervni dijelovi

Adriadiesel d.d. proizvodi rezervne i zamjenske dijelove za motore proizvedene po licenciji SULZER od 1955. godine i rezervne dijelove za motor L23/30H rađen po licenciji MAN Diesel  SE.

Usluge i remont

Adriadiesel pruža usluge održavanja i servisa diesel motora, kompresora, pumpi te ostale energetske opreme.

Adriadiesel d.d.

Servis i popravci Sulzer & MAN dizelskih motora diljem svijeta: 60 godina iskustva


Nudimo sljedeće proizvode:

 • Srednjehodne četverotaktne MAN Diesel & Turbo (500 kW - 3000 kW) motore (500 kW – 3000 kW)
 • Velike motore po vlastitoj dokumentaciji ADRIA 40 (6,3 MW) proizvedene na bazi motora SULZER Z40/48
 • CPP (kontejnerske centrale / generatore na dizelski pogon) (500 kW)

i usluge :

 • rezervne dijelove za dizelske motore Sulzer i MAN
  Adriadiesel ima status proizvođača originalne opreme (Original Equipment Manufacturer – OEM)
 • uklanjanje kvarova, održavanje, servis i popravak Sulzer, MAN i drugih dizelskih motora i drugih elektroenergetskih postrojenja
 • remonte dizelskih motora
 • usluge strojne i toplinske obrade
 • cijeli niz usluga popravaka brodova, na kopnu ili na plovnim dokovima, u suradnji sa Servisnim centrom Trogir brodogradilišta Brodotrogir.

Nekoliko riječi o nama:

Tvrtka „Tvornica diesel motora“ osnovana je 1949. godine kao dio velikog industrijskog kompleksa „Jugoturbina“.
Pod nazivom „Adriadiesel“ poslujemo od 1991. godine.

Tvornica Adriadiesel d.d. proizvodi motore pod licencijom „Sulzer“ (Švicarska) od 1955. godine, te pod licencom „MAN Diesel & Turbo“ (Njemačka) od 1998. godine.
Od osnutka tvrtke, tijekom 60 godina postojanja, proizvedeno je i isporučeno u više od 50 zemalja širom svijeta više od 1580 motora ukupne snage preko 2.000 MW.

 

Željeli bismo biti Vaš prvi izbor za pružanje navedenih usluga i proizvoda zbog naše kvalitete, iskustva i konkurentnosti cijena.

Molimo, pošaljite nam upit ili zahtjev za ponudu, a mi ćemo Vam poslati naše najbolje cijene.

Slobodno nas kontaktirajte za sve dodatne informacije.


S poštovanjem,


dr. sc. Nenad Končar,
ADRIADIESEL d.d.
predsjednik uprave
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.                                                                                                                                                                                                                            
Kontaktirajte nas

 

 

Pročitano 162737 puta Posljednja izmjena: Ponedjeljak, 19 Lipanj 2017 07:54

Video sadržaj

Izgradnja motora ADRIA 40
Više u ovoj kategoriji: Foto galerija »
 • Hudong-Zhonghua Shipbuilding Group dostavio prijevoznik Pan Asia

  Hudong-Zhonghua Shipbuilding Group je dostavio LNG prijevoznik Pan Asia novome vlasniku China National Offshore Oil Corporation. U konstrukciji su brodovi Pan America, Pan Europe and Pan Africa koji će biti dovršeni u 2018. i 2019. godini.

  Napisano: Srijeda, 18 Listopad 2017 13:08 u Blog
 • Sidro tankera zahvatilo stari testni torpedo

  Tanker je sidrom zahvatio stari neaktivni uređaj i vukao ga sve do Portlanda. Članovi Kraljevske Mornarice su krenuli u operaciju evakuacije članova posade i odvajanje torpeda.
   
  Torpedo je nađen u jako oštećenom i izjedenom stanju te potječe iz 1980-ih.

  Napisano: Ponedjeljak, 16 Listopad 2017 12:51 u Blog
 • Pokrenuta liječnička evakuacija člana posade tankera
  Član posade tankera iz Paname Bochem Oslo je transportiran helikopterom nakon zahtjeva za medicinsku pomoć. 39-godišnji član posade je patio od jakih bolova u prsima. Tanker je bio usidren 10 nautičkih milja od Durban luke. 
  Napisano: Petak, 13 Listopad 2017 10:08 u Blog
 • Prijevoznik se nasukao u Novom Brunswicku
  12. listopada, Transportation Safety Board prijevoznik SBI Carioca se nasukao u Novom Brunswicku. Plovilo je udarilo u plićak, ali nije došlo do proboja trupa ni do zagađenja okoliša. SBI Carioca je plovio iz Norfolka do Belledune. 
  Napisano: Četvrtak, 12 Listopad 2017 10:51 u Blog
 • Clipper Group prodaje 16 brodova
  Kompanija Clipper Group je odlučila prodati 16 brodova kao dio financijskog ugovora. U prodaji su također bila 4 višenamjenska broda koja će i dalje biti u komercijalnoj i tehničkoj kontroli.
   
  Clipper Group je izjavio kako želi pojednostaviti posao i zatvoriti urede u Stamfordu, Sao Paulu, Rio de Janeiru, Singapuru i Beijingu.
  Napisano: Srijeda, 11 Listopad 2017 13:00 u Blog
 • Franbo Lines kupio Supramax
  Franbo Lines je kupio Supramax od kompanije Taiwan Navigation. Isporuka broda će biti krajem 2017. godine, a Franbo Lines će platiti 8.55 milijuna dolara. Neimenovani Supramax je star 15 godina i najveći brod u floti. 
  Napisano: Utorak, 10 Listopad 2017 12:56 u Blog
 • TI Europe prošao kroz nadogradnju
  Tanker TI Europe, čiji je vlasnik Euronav NV je prošao kroz radove i nadogradnju u Shenzhen, Kini. Tanker je konstruiran 2002. godine te je jedan od nepromijenjenih (nepreobraženih) plovila. 
  Napisano: Petak, 06 Listopad 2017 13:39 u Blog
 • Berge Bulk kupio brod Berge Toubkal
  Berge Bulk je kupio teretni brod Berge Toubkal koji je bio dostavljen još u rujnu. Novokonstruirani brod ima snažan i optimiziran motor koji troši malu količinu goriva. Berge Toubkal je 300 metara dug i 49 metara širok, 54. prijevoznik u Berge Bulk floti. 
  Napisano: Četvrtak, 05 Listopad 2017 12:52 u Blog
 • Petredec dodaje dva nova teretnjaka u flotu
  Petredec je izjavio kako će proširiti svoju flotu sa dva nova VLGC teretnjaka. Plovila će biti konstruirana u China’s Jiangnan brodogradilištu i biti dostavljena vlasniku u 2019. godini. Petredec trenutno operira flotom od 21 teretnjaka. 
  Napisano: Srijeda, 04 Listopad 2017 11:53 u Blog
 • Fincantieri će konstruirati kruzer u 2018.
  Fincantieri planira konstruirati novi kruzer u Australiji. Konstrukcija će početi u 2018. godini. Fincantieri će uz novog partnera BlueScope Steel izgraditi blokove plovila putem novih metoda i alata. "Aktivnosti osposobljavanja vode u početak proizvodnje buduće fregate od 2020" 
  Napisano: Utorak, 03 Listopad 2017 12:21 u Blog
 • Lisa Marie se suočava s problemima tijekom ispita
  Novi Panamax kontejnerski brod Lisa Marie se suočava s problemima tijekom ispita na moru u Kini. 20. rujna, Lisa Marie je pretrpjela mehaničke poteškoće tijekom jake oluje. Brod se borio s valovima od 6.4 metara te su ga uspjeli dovući do Zhoushan Xinya brodogradilišta. 
  Napisano: Četvrtak, 28 Rujan 2017 12:52 u Blog
 • Sovcomflot, Rosneft potisali ugovor za LNG tankere
  Kompanija Sovcomflot i njegov sunarodnik Rosneft su potpisali ugovor za konstrukciju 5 LNG Aframax tankera. Tankeri će biti konstruirani u 'Russia’s Zvezda Shipbuilding Complex' u suradnji s Hyundai Heavy Industries. Plovila će se početi pridruživati floti u 2021. 
  Napisano: Srijeda, 27 Rujan 2017 12:34 u Blog
 • Viking Ocean Cruises kupio četvrti Viking
  Viking Ocean Cruises je kupio već četvrti kruzerski brod Viking. Kruzer je konstruiralo talijansko brodogradilište Fincantieri, teži 47,800 tona, sadrži 465 kabina i može prevoziti najviše 1,400 ljudi. Dodaci ovome kruzeru su unaprijeđena tehnologija za očuvanje okolišta i sigurna plovidba. 
  Napisano: Ponedjeljak, 25 Rujan 2017 13:05 u Blog
 • Songa Bulk kupuje više brodova
  Norveška kompanija Songa Bulk je odlučila kupiti više brodova. Songa Bulk je nedavno kupila polovna plovila i potpisala ugovor u kojem kupuje Kamsarmax iz 2012. Kompanija sveukupno dodaje 15 novih plovila u svoju flotu. 
  Napisano: Petak, 22 Rujan 2017 13:12 u Blog
 • Egbert Wagenborg prošao ispitivanja na moru

  Transportni brod Egbert Wagenborg je uspješno prošao sva ispitivanja na moru. Plovilo je u vlasništvu kompanije Royal Wagenborg i uskoro će biti službeno kršten i imenovan na ceremoniji koja će se održati ovaj mjesec.

   

  Egbert Wagenborg je 150 metara dug, višenamjenski brod konstruiran u Royal Niestern Sander brodogradilištu. 

  Napisano: Četvrtak, 21 Rujan 2017 12:20 u Blog
 • Maersk prodaje Maersk tankere
  Danska kompanija Maersk je potpisala ugovor u kojem prodaje Maersk tankere A.P. Moller Holding-u. A.P. Moller Holding planira uspostaviti konzorcijum za flotu uz potencionalnog partnera Mitsui & Co. Ltd. Vrijednost tankera je 1.17 milijardi dolara. 
  Napisano: Srijeda, 20 Rujan 2017 12:26 u Blog
 • Novi kruzer World Dream napušta Papenburg
  World Dream, drugi kruzer konstruiran za 'Asian cruise line Dream Cruises' je napustio Meyer Werf brodogradilište u Papenburgu te će biti transportiran u Nizozemsku, Eemshaven. Novokonstruirani kruzer će proći kroz nekoliko ispita prije nego što krene u Aziju. 
  Napisano: Utorak, 19 Rujan 2017 10:54 u Blog
 • Wärtsilä objavljuje novi dizajn tegljači
  Finska grupa Wärtsilä je objavila novi dizajn tegljači poznat pod nazivom Wärtsilä HYTug serija. Motor nove serije dostiže veću snagu uz manju potrošnju i emisiju goriva. Trup plovila je čvršt i prilagođen plovidbi. Kompanija je izjavila kako će se plovila u budućnosti pouzdati više uz snagu baterija koje danas zadovoljavaju način vođenja operacija. 
  Napisano: Ponedjeljak, 18 Rujan 2017 12:43 u Blog
 • 5 članova posade nestalo u sudaru jaružala i tankera
  5 članova posade je nestalo u sudaru jaružala JBB De Rond 19 i tankera Kartika Segara. Nesreća se dogodila 13. rujna u Singapuru i potraga za nestalim članovima još uvijek traje. Ronioci su uspjeli naći 2 tijela koja su bila dio posade jaružala. Od najviše 12 članova posade, spašeno je sedmero ljudi. 
  Napisano: Petak, 15 Rujan 2017 11:42 u Blog
 • NTSB utvrđuje razlog potonuća broda El Faro

  NTSB (National Transportation Safety Board) će utvrditi razlog potonuća teretnog broda El Faro. Odluka će se utvrditi u prosincu 2017. El Faro je potonuo 29. rujna, 2015. kada se opasno približio centru uragana Joaquin. Svih 33 članova posade su nestala u nesreći. Istražitelji su se usredotočili na prikupljanje dokaza iz olupine, snimatelj podataka o putovanjima koji sadrži 30 sati dugu snimku. 

  Napisano: Srijeda, 13 Rujan 2017 12:27 u Blog
 • Canaveral luka evakuirala radnike
  Canaveral luka je evakuirala radnike i pripremila se za nadolazeći udar uragana Irme. 'Carnival Cruise Line' je izjavio kako će njihov brod 'Carnival Magic' krenuti prema New Orleansu kako bi izbjegli oluju. 
  Napisano: Utorak, 12 Rujan 2017 12:26 u Blog
 • Silversea Cruises naručuje novi kruzer
  Silversea Cruises je naručio novi kruzer koje će konstruirati talijansko brodogradilište Fincantieri do 2020. Vrijednost ugovora je 310 milijuna eura. Kruzer će težiti 40,700 tona i prevoziti 596 putnika.
  Napisano: Ponedjeljak, 11 Rujan 2017 11:23 u Blog
 • Katastrofalna Irma putuje prema Portoriku
  Uragan 5. stupnja „Irma“ prošao je kroz Karibe, mnoge rute za brodove su ugrožene. Potencijalno katastrofalan uragan Irma je zabilježen kao najjači u Atlantiku. Izjavljeno je kako Irma kreće prema Portoriku.
  Napisano: Četvrtak, 07 Rujan 2017 12:59 u Blog
 • Teekay održao ceremoniju imenovanja
  Teekay je održao ceremoniju imenovanja u kojoj je imenovao tri nova tankera. Norse Spirit, Beothuk Spirit i Dorset Spirit su službeno kršteni 25. kolovoza. Teekay je izjavio da će tri nova tankera zamijeniti starije plovilo koje je u službi 15 godina.
  Napisano: Utorak, 05 Rujan 2017 12:29 u Blog
 • Pantheon naručio dva tankera
  Grčka kompanija „Pantheon Tankers“ je naručila dva tankera. Brodogradilište STX Offshore počinje izgradnju dvaju plovila te će Pantheon Tankers platiti 33 milijuna dolara za svaki tanker. Plovila će se dostaviti vlasniku u 2019. godini.
  Napisano: Ponedjeljak, 04 Rujan 2017 12:04 u Blog
 • Ship Finance kupuje dva nova tankera
  Ship Finance International je kupio dva nova tankera, SFL Sabine i SFL Trinity. Tankere je konstruiralo brodogradilište DSME Daehan. Uz kupnju novih plovila, Ship Finance je također prodao dva starija tankera, Suezmax tanker Front Brabant izgrađen 1998. i tanker Front Scilla izgrađen 2000., koji su ubrzo dostavljeni novome vlasniku.
  Napisano: Petak, 01 Rujan 2017 12:23 u Blog
 • Nesreća u Turskoj
  Teretni brod Leonardo iz 1975. se prelomio na dva dijela dok je bio usidren na obali Kilyosa. Prijelom je bio iznenadan, ali svi članovi posade su uspješno spašeni. Prva polovica plovila je uklonjena, dok je druga ostala plutati.
  Napisano: Četvrtak, 31 Kolovoz 2017 11:58 u Blog
 • Songa kupuje Kamsarmax
  Songa Bulk kupuje još jedan Kamsarmax. Plovilo je konstruirano u brodogradilištu Tsuneishi u Japanu 2014. godine. Prema novijim informacijama, teretni brod bit će dostavljen novom vlasniku u rujnu 2017.
  Napisano: Petak, 25 Kolovoz 2017 13:00 u Blog
 • 4 osobe poginule u sudaru teretnog broda
  19. kolovoza u Iraku teretni brod Royal Arsenal sudario se s plovilom Al Misbar. Poginulo je najmanje 4 ljudi, a 7 je nestalo. Nakon snažnog udara, Al Misbar je potonuo zajedno sa svojom posadom od 21 člana. Spašeno je 10 članova posade, no i dalje se traga za nestalim mornarima.
  Napisano: Četvrtak, 24 Kolovoz 2017 12:45 u Blog
 • Dva pljačkaša napala tanker u Indoneziji
  Dva pljačkaša su napala tanker u Indoneziji. Incident se dogodio 20. kolovoza. U kratkom vremenu ratni brod je stigao u pomoć, a napadači su pobjegli.
  Napisano: Srijeda, 23 Kolovoz 2017 13:11 u Blog
 • Spašeni članovi posade Royal 16

  Vojska Filipina je spasila petero članova posade broda Royal 16 koji je bio pod napadom pirata. Vojska Filipina je odlučila pokrenuti daljnje operacije protiv grupe „Philippines Abu Sayyaf“.
  Prijevoznik je bio napadnut 11. studenog. Od 6 članova posade, jedan je ubijen.

  Napisano: Utorak, 22 Kolovoz 2017 10:30 u Blog
 • Team Tankers prodaje dva broda

  Team Tankers International prodaje dva broda. Kompanija je odlučila prodati tanker Tour Margaux iz 1993. godine. Nakon kvartala 2017., Team Tankers je prodao tanker Sichem Dubai iz 2007.

  Napisano: Ponedjeljak, 21 Kolovoz 2017 08:37 u Blog
 • Novi rekord u putovanju do Sjevernog Pola

  17. kolovoza ruski ledolomac 50 Let Pobedy oborio je rekord u putovanju do Sjevernog pola. Brod je krenuo iz Murmanska i stigao do Sjevernog Pola za 79 sati. 50 Let Pobedy, prevedeno kao „50 Godina Pobjede“, u vlasništvu je Ruske Federacije i dio luke Murmansk.

  Napisano: Petak, 18 Kolovoz 2017 06:27 u Blog
 • Pronađena 3 tijela mornara

  Vojska Filipina pronašla je 3 tijela mornara koje su oteli pirati. Mornari su bili članovi posade Royal 16. Prijevoznik je bio napadnut 11. studenog 2016. 

  Napisano: Četvrtak, 17 Kolovoz 2017 06:14 u Blog
 • CSCL Jupiter se nasukao u uvali Westerschelde

  Kontejnerski brod od 360 metara CSCL Jupiter se nasukao u uvali Westerschelde u Nizozemskoj. Pomoć u oslobađanju unesrećenog kontejnerskog broda je na putu, poslano je minimalno 5 tegljača koji će pokušati izvući veliki CSCL Jupiter. Dostavni promet je trenutno zatvoren.

  Napisano: Ponedjeljak, 14 Kolovoz 2017 12:24 u Blog
 • Oštećeni ratni brod Američke mornarice kreće na popravke

  Američki ratni brod USS Fitzgerald kreće natrag u Ameriku. USS Fitzgerald je pretrpio veliku štetu sudarivši se s kontejnerskim brodom ACX Crystal u Japanu. Brod je pretrpio proboj trupa i trenutno prolazi kroz osnovne popravke, ali neće biti u stanju samostalno ploviti.

  Napisano: Četvrtak, 10 Kolovoz 2017 10:41 u Blog
 • Zeaborn kupuje 5 brodova za teške terete

  Zeaborn je odlučio kupiti 5 brodova za teške terete od Rickmers Holdinga. Cijena brodova je visoka, a u pitanju su Rickmers Singapore, Rickmers New Orleans, Rickmers Jakarta, Rickmers Dalian, Rickmers Seoul koji su konstruirani 2003. i 2004. godine. Cijena svakog plovila na tržištu je 7 milijuna dolara. Brodovi će biti isporučeni u kasnom rujnu ove godine.

  Napisano: Srijeda, 09 Kolovoz 2017 06:42 u Blog
 • Eagle Bulk smanjio gubitak

  Eagle Bulk Shipping je završio 2. četvrtinu 2017. godine s gubitkom od 5,9 milijuna dolara, dok je prošle godine gubitak iznosio 22,5 milijuna. Promet se daleko povećao i kompanija je preuzela 8 plovila Ultramax od Greenship Bulka.

  Napisano: Utorak, 08 Kolovoz 2017 10:09 u Blog
 • Overseas Container Line se oporavlja od gubitka 56,7 milijuna dolara

  Hongkonški prijevoznik „Orient Overseas Container Line“ je u prvoj polovici 2017. godine uspio zaraditi 53,6 milijuna dolara. Prihod kompanije je dosegao 2,89 milijardi dolara za period od 6 mjeseci. U usporedbi s 2016. godinom, faktor utovara je veći za 1 %

  Napisano: Ponedjeljak, 07 Kolovoz 2017 09:44 u Blog
 • Pirati oteli pet članova posade

  U Nigeriji su pirati nedavno oteli pet članova posade broda Oya 1 na koji su se ukrcali oružani. Napad se dogodio 15 nautičkih milja od obale Bonny Islanda. Nažalost, identitet broda napadača nije otkriven.

  Napisano: Petak, 04 Kolovoz 2017 06:32 u Blog